Schoonheidssalon Westland
Indische Oceaan 5
2673 CA Naaldwijk

Tel : 06-42 14 25 74

Schoonheidssalon Westland
 
relax.jpg

Beauty tip

Huid

Schoonheid komt van binnen, en dat is ook zo. Meer dan je denkt. Een goede voeding zorgt bijvoorbeeld direct voor een betere huid. Maar ook op langere termijn helpen verzorgende bestanddelen bij het behouden van een jong en fris uiterlijk. Het gezegde ‘je bent wat je eet’ heeft dus absoluut een kern van waarheid. Er is een samenhang tussen voedsel en de conditie van huid en haar. Wie alleen maar junkfood neemt en zelden samengstelde koolhydraten, eiwitten en verse groenten, komt belangrijke voedingsstoffen tekort. Een paar producten die belangrijk zijn voor de huid zijn: Aardbeien - een belangrijke bron van vitamine C. Peterselie - bevat ijzer, kalium en fofor en is een goede vochtafdrijver. Knoflook - neutraliseert giftige stoffen en voorkomt vetophopingen in de bloedvaten. Kip - bevat aminozuren die de brandstof zijn voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Papaya - bevat een gezonde hoeveelheid vitamine A. Volkorenbrood - rijk aan vezels en dat is goed voor de darmfunctie.
Zonneschijn Zoals vrijwel iedereen inmiddels wel weet, moet je goed op de huid letten als je gaat zonnen. De ultraviolette straling (UV) in zonlicht is slecht voor de mens. Men zit al snel te lang in de zon en wie veel in de zon komt, krijgt niet alleen eerder rimpels, maar loopt ook meer risico op huidkanker. Onze huid verkleurt onder invloed van UV-straling en de UV-B straling zorgt er bovendien voor dat onze huid iets verdikt. Dit laatste geeft een natuurlijke bescherming tegen de schadelijke invloeden van de zon. En dat is mooi meegenomen. Een zonnebank moet ook twee soorten UV stralen geven. Zowel UV-A waar je bruin van wordt als UV-B voor de bescherming. Als je een zonnebank met beide stralen hebt, biedt deze nepzon dus dezelfde voordelen als de echte zon, maar ook dezelfde nadelen!
Ruw Een ruwe gezichtshuid kun je weer glad maken door te deppen met melk. En met zure melk worden sproeten bleker.
Massage
Wees voorzichtig met een gezichtsmassage. De spieren in ons gezicht zijn heel fijn en daarom moeten we er voorzichtig mee omgaan. Door onnodige gezichtsmassage of stevig inmasseren van cosmetica kunnen de spieren uitrekken, waardoor ze gaan hangen. Dan kan niet de bedoeling zijn. Oefen dus met je vingertoppen alleen wat lichte druk uit, ook als je creme aanbrengt en werk bij voorkeur horizontaal.
Niet lachen? Rimpels onstaan door huidsamentrekkingen. Als je dus de huid maar 'uit de plooi' houdt dan zullen er ook niet zo snel rimpels onstaan. Maar dat is echt niet de oplossing. Het lachen waardoor rimpels kunnen onstaan is namelijk ook wel erg gezond voor het lichaam. Wil je de rimpels echt een beetje in toom houden neem dan bijvoorbeeld een anti-rimpel creme.
Sinaasappelhuid Dit komt vooral voor bij vrouwen en voornamelijk op de bovenbenen en heupen. Dit moet van binnen en van buiten bestreden worden. Vetarm eten, sterke kruiden vermijden en veel sap van citrusvruchten drinken. Tegelijkertijd is veel lichaamsbeweging belangrijk en de huid masseren. Vaak is het ook goed om een paar kilo af te vallen!
Lekker ruiken Je wilt natuurlijk ook lekker ruiken! Een vervelende zweetlucht is wel het laatste waar anderen op zitten te wachten. Met een lekkere parfum hangt er een lichte maar erg lekkere geur om je heen.


 
bl_403.jpg

Verzorgingsplan voor de huid:

Ochtend:
Reinig de huid met een op de huid afgestemde reiniging, bijvoorbeeld een milk en lotion of een cleansing gel. Masseer de reiniging in op gezicht ,  hals en decolleté, verwijder dit met een washand met lauw water.

Breng vervolgens de dag verzorging en oog verzorging aan. Het liefst met een factor die de huid beschermd tegen de zonnestralen.

Avond:
Reinig de huid met een op de huid afgestemde reiniging, bijvoorbeeld een milk en lotion of een cleansing gel. Masseer de reiniging in op gezicht, hals en decolleté, verwijder dit met een washand met lauw water.

Breng vervolgens de nacht verzorging en oog verzorging aan. Zorg ervoor dat je een nachtverzorging kiest die de huid goed voedt en helpt herstellen.

1x per week:
1x per week mag de huid diep gereinigd worden. Dit kan je doen nadat je de huid gereinigd hebt met je standaard reiniging. Om de huid diep te reinigen gebruik je een peeling. De korreltjes in de peeling zorgen ervoor dat de dode en losse huidschilfers van de huid af komen zodat het opname vermogen van de huid beter wordt en ze meer werkstoffen uit je dag of nachtcrème kan opnemen. Beter is het nog om na de dieptereiniging een masker op het gezicht, hals en decolleté aan te brengen.

Weet je niet welk huid type je hebt en dus welke reiniging, dag- of nacht verzorging je moet gebruiken?
Vraag het mij gerust!

Astrid Kuiper.

 

facebook reacties